Νέα έκδοση από τη «Νέα Γενεά»: Παγανιστικός ιμπεριαλισμός, του Ιούλιου Έβολα

Η «Νέα Γενεά» φέρνει για μια ακόμα φορά το αναγνωστικό κοινό πιο κοντά στον Julius Evola. Μετά τον «Μύθο του αίματος», το «Ο Φασισμός από την οπτική της Δεξιάς» και το «Η μεταφυσική του πολέμου», από σήμερα κυκλοφορεί και το «Παγανιστικός ιμπεριαλισμός». Και τα τέσσερα βιβλία είναι σε εκπληκτική μετάφραση της Όλγας Αυλωνίτη! 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ (2)

Ο Evola, σε ηλικία 30 ετών, δημοσίευσε την εργασία του γύρω από τις ιδέες του σχετικά με τον ιμπεριαλισμό που οραματιζόταν. Μέσα σε αυτό το βιβλίο, που για πρώτη φορά δημοσιεύεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Νέα Γενεά» κι αποτελεί μια ακόμα σπουδαία έκδοση του εκδοτικού μας οίκου, ο Evola έρχεται αντιμέτωπος με κάθε έννοια  και ιδέα της εποχής του αλλά και των ημερών μας. Ο παγανιστικός προσανατολισμός του Ιταλού φιλοσόφου βρίσκεται πολύ πριν την εκφυλισμένη εποχή όπου είχαν εισχωρήσει οι ανατολικές θεότητες και δεισιδαιμονίες στην Ευρώπη. Η πνευματικότητα που προτείνει δεν έχει καμία σχέση με την ψευτοδιανόηση και την ψευδοεπιστήμη αλλά με την επικράτηση των αρετών, μακριά από κάθε έννοια υλισμού. Στον Φασισμό του Μουσολίνι έβλεπε το μέσο για την υλοποίηση του οράματός του. 

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ

Το βιβλίο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα Ιταλικά το 1928 με τον τίτλο «Imperialismo pagano». Ο Julius Evola καταδικάζει όλες τις σύγχρονες έννοιες και ιδέες που επικρατούν στην Ευρώπη και υπερασπίζεται, προτείνει και υποστηρίζει ένα Imperium βασισμένο στην Παράδοση. Μιλάει υπέρ της Αριστοκρατίας και εναντιώνεται στους πληβείους. Νοσταλγεί την ιεραρχία ενάντια στην ισότητα. Ο Ηγέτης είναι το Κράτος! Η πολιτική και η θρησκεία είναι αχώριστες. Κρίνει κι ερμηνεύει τον Φασισμό και τον Εθνικοσοσιαλισμό. Αρνείται κάθε έννοια δημοκρατίας, απορρίπτει τον εθνικισμό, τον σοσιαλισμό, τον φιλελευθερισμό και τον μπολσεβικισμό. Ο κοινοβουλευτισμός είναι καρκίνος. Ασκεί έντονη κριτική στον φυλετισμό θεωρώντας τον, εκτός από υλιστικό, και μια στενόμυαλη θεωρία καθώς ο άνθρωπος δεν είναι ένα ζώο όπως όλα τα άλλα που η φυλή, με τη στενή βιολογική έννοια, είναι το παν για αυτά. Περιφρονεί την άποψη του Φασισμού και του Εθνικοσοσιαλισμού για την εξύψωση της εργασίας. Στέκεται απέναντι στον Νεοπαγανισμό διότι, σύμφωνα με τον Evola, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από απομίμηση της παρακμής της προχριστιανικής εποχής. Ένα βιβλίο αναθεωρητικό το οποίο πρέπει να θυμόμαστε ότι γράφτηκε την εποχή που ο Μουσολίνι βρισκόταν στην εξουσία ήδη έξι χρόνια!

Ζητήστε το στη «Νέα Γενεά»

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ 1.png

«Τα θεμέλια του δεκάτου ενάτου αιώνος» του Houston Stewart Chamberlain από τις εκδόσεις «Νέα Γενεά»

13 Απριλίου, 2019

Φώτης Κόντογλου: «Όταν βρούμε τα μυστικά της ράτσας μας τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε τέχνη»

13 Απριλίου, 2019