Η Κυβέρνηση του αύριο – Φασισμός: Παρελθόν και μέλλον

Μετά το βιβλίο «Αύριο θα ζήσουμε» οι εκδόσεις «Νέα Γενεά» προχώρησαν στην έκδοση ενός δοκιμίου του Oswald Mosley, το οποίο έγραψε το 1955 και αναθεωρεί τον Φασισμό στην μεταπολεμική εποχή. Συμπληρωματικά στην έκδοση προστέθηκε μια συνέντευξη που έδωσε στον William Buckley το 1972. Οι ερωτήσεις που γίνονται από τον Buckley και τους παρευρισκόμενους στην τηλεοπτική εκπομπή, «Γραμμή Πυρός», αλλά και οι απαντήσεις του Mosley, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο Mosley απαντά χωρίς φόβο σε όλες τις ερωτήσεις, αναλύει την ιδεολογία του Φασισμού, ασκεί κριτική στα λάθη του Μεσοπολέμου χωρίς να απολογείται και επιμένει ότι η Αγγλία δεν έπρεπε να πολεμήσει την Γερμανία του Χίτλερ. Για την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα και του Φράνκο στην Ισπανία ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν φασιστικές, αλλά καθαρά στρατιωτικές. Δηλώνει μάλιστα πως δεν υπήρξε καμιά φασιστική χώρα μετά τον πόλεμο. 

«Μην αυταπατάστε όμως ότι στο τέλος ένας κομμουνιστής θα συνεργαστεί μαζί σας για τη δημοκρατία και την ειρήνη»

«Είναι ανοησία να πιστεύετε ότι ο Φασισμός ήταν ποτέ ένα συντηρητικό κίνημα ή ένα κίνημα της Δεξιάς»

Σε 112 σελίδες ο αναγνώστης απολαμβάνει έναν πλούτο απαντήσεων και ισχυρών επιχειρημάτων κατά των νικητών, δια της πένας και του λόγου του μόνου επιζήσαντα φασίστα ηγέτη μετά το 1945, με εξαίρεση τον Leon Degrelle. Μέσα από αυτές τις σελίδες ο καθένας μπορεί να προβληματιστεί, να αναθεωρήσει και να ερευνήσει ξανά την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Oswald Mosley και πάλι λοιπόν!

«Οι ιδέες εκείνων που σκέφτονται σαν εμάς έχουν σίγουρα εξελιχθεί κατά πολύ από την εποχή του πολέμου. Έχουν αλλάξει, επίσης, εκεί όπου μπορούν να αναγνωριστούν τα παλιά λάθη. Εκείνος που έχει περάσει τη ζωή του χωρίς να αλλάξει κάποια γνώμη δεν έχει μάθει τίποτα, και εκείνος που έχει περάσει τη ζωή του χωρίς να έχει μάθει τίποτα είναι απλώς ανόητος. Αφήνουμε στους κυρίους που είναι υπεύθυνοι για την παρούσα κατάσταση του κόσμου την βολική πεποίθηση ότι δεν έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν απ’ τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διδαχθεί κάτι.»

12,00€ 10,80€